Slik bruker du din nye el-sparkesykkel

I denne artikkelen skal vi gi deg tips og råd for å forlenge levetiden på din el-sparkesykkel. Dette kan spare deg for både tid og penger.

image0s5qf.png

 

Før du tar el-sparkesykkelen i bruk

Det første du bør gjøre er å gjennomføre en sikkerhetssjekk av den nye el-sparkesykkelen din. En sikkerhetssjekk innebærer at du går over alle skruer/bolter og kontrollerer at disse sitter godt. Deretter anbefaler vi at du sjekker lufttrykket. Vi anbefaler et lufttrykk på ca. 3,5 bar (55 psi). Anbefalt lufttrykk vil alltid stå på siden av dekket. Til å fylle dekkene med luft kan du benytte vår egen elektrisk kompressor. Riktig lufttrykk vil redusere risikoen for punkteringer, samt øke kjørekomfort, bedre akselerasjon, klatreevne og rekkevidde.

Vi anbefaler at du benytter hjelm til el-sparkesykkel og minner om at dette er påbudt for barn under 15 år.

Vi råder alle å sette seg inn i brukermanualen til el-sparkesykkelen din, den skal ligge i esken med produktet ditt. Der finner du masse nyttig informasjon om ditt produkt!   

 

Lading av el-sparkesykkel

Spar penger ved å lade el-sparkesykkelen når strømmen er billigst. Når du skal lade el-sparkesykkelen anbefaler vi at dette ikke gjøres om natta når du sover, selv om det er da strømmen er rimeligst. Du kan heller gå til innkjøp av en timer fra f.eks. Biltema. Slik kan du sette el-sparkesykkelen til lading, samtidig som du er sikker på at den ikke lader mens du sover. 

 

Hvordan vasker jeg min el-sparkesykkel?

Det er viktig å holde el-sparkesykkelen ren for å unngå slitasje på viktige komponenter. Vask el-sparkesykkelen jevnlig med en fuktig klut. Benytt WD 40 på bevegelige deler, bolter o.l. Dersom du har brukt produktet utendørs etter veier og gangveier har blitt saltet, er det viktig å bruke «salt remover», eller tilsvarende produkter for å hindre at produktet korroderer.

 

Hvordan lagrer jeg min el-sparkesykkel?

Vi anbefaler at du oppbevarer el-sparkesykkelen din i et tørt rom med en temperatur mellom 5 og 25 grader. Dette er spesielt viktig for at batteriet ikke skal få skader, samt at bolter og skruer ikke korroderer. Når det gjelder vinterlagring av el-sparkesykkel blir vedlikeholdsladning av produktet en viktig faktor. Vedlikeholdsladning innebærer å fullade batteriet ditt en gang i måneden, ved avvik skades batteriet. Lithiumbatterier har en prosess som konstant «går rundt» for å holde seg i live. Denne prosessen «spiser» av strømmen, og batteriprosenten minker derfor over tid. Når batteriprosenten er for lav, vil batteriet etter hvert «spise» av battericellene for å holde seg i live.

image3i15l.png

Kan jeg bruke el-sparkesykkelen min i regnvær?

Ja, noen el-sparkesykler kan brukes i regnvær. Det er viktig å sjekke IP-graden til ditt produkt for å se hvor støv og vannresistent produktet ditt er. Vi anbefaler å unngå vanndammer og tungt regn. Skulle du være så uheldig at din sparkesykkel får en ytre skade i form av sprekker o.l. så vil dette redusere produktets vannresistent. 

 

6 råd og tips for bruk av el-sparkesykkel

  1. Sjekk jevnlig alle skruer og stram ved behov. Ved hyppig bruk sjekk en gang hver 1-2 uker. Dette avhenger også av underlaget produktet brukes på. For eksempel bruk på brostein vil føre til oftere behov for stramming
  2. Sjekk alltid bremsen før du tar i bruk produktet. Dersom den ikke bremser tilstrekkelig, må dette utbedres før produktet tas i bruk.
  3. Opplever du noen form for slark i styrestaget så skal sparkesykkelen ikke brukes før dette har blitt utbedret. Hvor ofte du må etterstramme avhenger av bruk. Dette strammes enkelt ved å stramme alle synlige bolter inni og rundt foldemakanismen. Vi har en video på hvordan dette gjøres på vår youtube-kanal. 
  4. Sjekk jevnlig at det er korrekt lufttrykk i dekkene for å unngå punkteringer, hold det omkring 3,5 bar (55 psi). Punkteringer dekkes ikke av garantien
  5. Sykkellås er viktig for å holde tyvene unna. Dette vil ikke bli noe problem om du har en kjettinglås eller bøylelås som skriker 120dB.
  6. Informasjon om avfallshåndtering er viktig for å håndtere avfallet på forsvarlig vis. Når det gjelder kasting av batteri og lader til våre produkter, kan det leveres til den lokale gjenvinningsstasjonen eller direkte til oss.  

 

Hvor kan jeg reparere el-sparkesykkelen min?

Du kan reparere din el-sparkesykkel hos oss. Vi har et el-sparkesykkelverksted i Hokksund med serviceinnstilte teknikere som alltid ønsker å bidra. For å få sparkesykkelen din sendt inn på verkstedet henvender du deg til vårt kundesenter eller besøker vår butikk rett utenfor Drammen.

Vi har også et tett samarbeid med e-mexx som tar inn våre produkter, de holder til i Tønsberg, Bergen og Oslo. Dersom det er en reklamasjon, dekker vi selvfølgelig kostandene.

 

Relaterte artikler

Slik velger du riktig el-sparkesykkel

Reparasjon av din el-sparkesykkel

elsparkesykkel regler

 

Relaterte artikler el-sykkel

Slik velger du riktig sykkel: el-sykkel

Slik velger du riktig sykkel: elektrisk fatbike

Slik bruker du din nye el-sykkel

Reparasjon av el-sykkel