Nye el-sparkesykkel regler

Interessen rundt elsparkesykler har vokst enormt de siste årene. I lys av dette har det kommet mange nye regler knyttet til elsparkesykler. I denne artikkelen vil de viktigste reglene presenteres:

Loading image...

 

Hjelm til el-sparkesykkel

Det er nå påbudt med hjelm for alle barn under 15 år. Vi har alltid anbefalt våre kunder å benytte hjelm for deres egen sikkerhet. Denne nye regelen steller vi oss bak og har skaffet oss noen fanatiske hjemler som er perfekt for el-sparkesykler.

Vi har elsparkesykkel hjelm som er utstyr med lys og blinklys! Dette er for å gjøre det enda tryggere å ferdes i trafikken. En av hjelemene våre kan du se avbildet under:

imagehebz7.png

 

Aldersgrense 

Det er nå 12 års grense på å benytte el-sparkesykkel. Når du endelig har blitt 12 år har vi mange el-sparkesykler som gir en god start. Elsparkesykler for deg som er 12 år og oppover er E2S V2 2022 og E2S V2 long range 2022. Dette er modeller som lett anvendelige, vannresistent og sterke.

 

Ruspåvirket kjøring

Det er forbudt å kjøre elsparkesykkel hvis du er påvirket av alkohol og/eller et annet berusende eller bedøvende middel. Promillegrensen er på 0,2.

 

Krav til ansvarforsikring for alle elsparkesykler

Fra 1.januar 2023 er det påbudt med ansvarsforsikring på el-sparkesykkel og andre små elektriske kjøretøy. Her ønsker vi å hjelpe våre nåværende og fremtidige kunder med å orde dette! Derfor har vi opprettet en artikkel om forsikring av el-sparkesykkel.

Gjensidige_Main-Logo_Digital_Blue (1).jpg

Regler kan oppdateres hele tiden vi anbefaler derfor å sjekke vegvesenet for siste oppdateringer. 

 

Relaterte artikler el-sparkesykkel

Slik velger du riktig el-sparkesykkel

Slik bruker du din nye el-sparkesykkel

Reparasjon av din el-sparkesykkel