Slik velger du riktig elsykkel: dame

E-Wheels tilbyr et rikelig utvalg av elsykler dame med kvalitet og sterk motor, leveringstid på kun 1-3 dager!

Er du usikker på hva som er forskjellen på modellene? Vi har laget en kjøpsguide til deg.

Visste du at de første el-syklene ble utviklet for å bidra til at de som av en eller annen grunn ikke var i fysisk form til å kunne sykle skulle komme seg ut? Dette har vi selvfølgelig tenkt på og videreutviklet. Flere av våre modeller, som f.eks. Momas Balance har det vi kaller lavt innsteg som gjør det enklere å stige av og på sykkelen.

2022-modeller damesykler

Egenskaper

Momas Balance 2022

Momas L2 2022

Momas Majestic 2022

Optimal rekkevidde

100 km 100 km 100 km

Toppfart

25 km/t * 25 km/t * 25 km/t *

Motoroptimalisering tilgjengelig

Ja Ja Ja

Vekt

25 kg 26 kg 24 kg

Trilleassistanse

Ja Ja Ja

Motor

Bewo 36V / 250w krankmotor  Bewo 36V / 250w krankmotor Bafang M400, 36V / 250W 

Flere rammestørrelser

Ja, S (150-170cm) og M (160-180cm)  Ja, S (150-170cm) M (170-185cm)  Ja, S (140-160cm) M (160-180cm) 

Hjulstørrelse

29" 28" 28"

Bremser

Hydrauliske skivebremser Hydrauliske skivebremser  Hydrauliske skivebremser

Låsbar dempergaffel

Nei Stiv gaffel Ja

Skjermsett inkludert

Ja Ja Ja

Bagasjebrett inkludert

Ja Ja Ja

*Tilgjengelig med høyere toppfart – les mer om toppfart og gjeldende regler.

 

Beskrivelse av egenskaper

 

Ekstrautstyr og tilbehør

Vi har et bredt utvalg av ekstrautstyr og tilbehør til din nye el-sykkel. Her finner du et bredt utvalg. Vi har hjelmer, skivelåser, mobilholdere og skjermsett, samt mye mer. 

Optimal rekkevidde

Optimal rekkevidde beskriver hvor langt el-sykkelen kan gå under optimale forhold, før den må lades. 

Toppfart og maksimal hastighet

Maksimalt lovlig hastighet for el-sykler er 25 km/t og våre el-sykler blir levert med en sperre som tilfredsstiller dette kravet. Denne sperren har ingen betydning i bakker, det vil si at man får full kraft fra motoren opp til 25km/t. Ved hastighet over 25 km/t vil motoren slutte å gi kraft. Enkelte el-sykler kan bestilles med en høyere toppfart, men vi i minner om at maksimal lovlig hastighet er 25 km/t.

Motoroptimalisering - utnytt motoren enda bedre

Motoroptimering forhindrer at motoren kutter øyeblikkelig ved toppfart. Normalt sett kutter motoren 100% av kraften ved 25 km/t. Ved optimering gjøres denne overgangen mye mykere, og en hastighetsøkning på 10% legges lovlig til. Du vil dermed kunne holde topphastighet uten å irritere deg over at motoren kutter. Overstiges 25 km/t vil motoren naturlig redusere effekten uten å koble ut, før effekten gradvis øker igjen så snart motoren oppfatter at du er på vei ned igjen mot 25 km/t. Optimaliseringen gjør på samme tid motoren opptil 20% mer energibesparende ved at de største effektsvingningene fjernes. Motoroptimalisering er noe vi anbefaler!

Vekt er viktig

El-sykkelens vekt påvirkes av blant annet batteriet. De fleste el-syklene våre veier mellom 23-26 kg (våre elektriske fatbikes er noe tyngre og veier rundt 30-35kg). 

Gir - hvordan det påvirker valg av sykkel

Våre el-sykler har et varierende antall gir. Om du vet du skal sykle i mange bakker, så kan det være hensiktsmessig å velge en sykkel med flere gir. 

Hva er trilleassistent?

Dette betyr at motoren går av seg selv i 6 km/t uten at du behøver å tråkke med pedalene. Dette er praktisk om du skal dytte sykkelen opp en bakke, eller ønsker litt startfart. 

Motor og motorplassering

En midtstilt krankmotor er å foretrekke da plasseringen gir sykkelen en god vektbalanse samt at den gir en jevn og god trekkraft. I tillegg er vedlikehold som skifte av dekk enklere da dette ikke innebærer at man må fjerne/flytte deler av motoren, i motsetning til hvor motoren montert på bak- eller framhjul.

Rammestørrelse

De fleste syklene kommer i flere størrelser. Det er størrelsen på rammen som varierer. Din høyde vil avgjøre hvilken størrelse du trenger. Dette finner du mer informasjon om på hver enkelt produktside, du kan selvfølgelig også besøke oss i våre butikker, for å teste hvilken rammestørrelse som er perfekt for deg!

Hvilke dekk har sykkelen?

Mer tommer jo bedre triller den elektriske sykkelen. 29" triller bedre enn 27,5". Det blir mindre rullemotstand og hjulene triller bedre. Mange opplever også at større dekk fører til bedre demping i sykkelen. Vi tilbyr ulike sykler, med ulike type dekk for å treffe ditt behov best mulig. Vi har elektriske hybrid el-sykler som passer best i områder med asfalt og grus. Vi tilbyr også elektriske terrengsykler som er egnet for et røffere terreng, som for eksempel skog og grus.

Ladetid - fra tomt til fullt batteri

Ladetid angir den tid det tar å fullade batteriet når det er helt tomt.  

Bremser og vedlikehold av disse

En el-sykkel er av naturlige årsaker tyngre enn en vanlig sykkel, derfor er gode bremser en forutsetning for sikkerheten. Våre el-sykler leveres med både mekaniske og hydrauliske skivebremser. Mekaniske bremser er tilnærmet lik gammel V brems, og må justeres etter hvert som det blir slitt. De hydrauliske bremsene reagerer raskt, har sterk effekt og krever mindre vedlikehold.

Låsbar dempergaffel - hvorfor det kan være avgjørende

En låsbar dempergaffel en hensiktsmessig hvis du benytter el-sykkelen på ulikt terreng. Man låser ofte dempergaffelen dersom man sykler på asfalt. Dette for at kraften fra tråkket benyttes på en mer hensiktsmessig og kraftbesparende måte.

 

Les også

Slik velger du riktig sykkel: el-sykkel

Slik velger du riktig sykkel: elektrisk fatbike

Slik bruker du din nye el-sykkel

Reparasjon av el-sykkel