Slik velger du riktig elsykkel: dame

E-Wheels tilbyr et rikelig utvalg av elsykler dame med kvalitet og sterk motor, leveringstid på kun 1 – 3 dager.

I denne artikkelen vil vi få frem hva som kjennetegner en elektrisk dame-sykkel, hva du bør tenke på når du skal velge modell og presenterer våre mest populære og testede damesykler! På denne måten ønsker vi å gjøre deg mest forberedt og klar for å finne din nye elsykkel.

Hva kjennetegner en elektrisk dame-sykkel?

✅ Senket overrør for lavt innsteg og lange klær.

✅ Styret er noe bredere og lengden mellom sete og styret er noe kortere. 

✅ Sittestilling. På grunn av avstanden mellom styret og sete får man en komfortabel sitteposisjon med strak rygg.

✅ Setet er gjerne mykere og bredere. 

 

2024-modeller damesykler

E-Wheels har både tatt inn helt nye dame el-sykler i 2024, og videreutviklet og optimalisert de gamle favorittene. Momas Balance er en av våre mest annerkjente og kjøpte el-sykler fra de siste årene. Den har nå kommet i en 2024+ SUV -modell med komfortabelt sete, lang rekekvidde og et "eye-catching" utseende. 

 

Hva bør jeg tenke på når jeg skal velge modell?

Hvilke egenskaper er viktig når du skal finne din modell? Ønsker du en bysykkel? En lett damesykkel? Trygg damesykkel? Under beskriver vi de viktgiste egenskapene slik at du kan ta en kalkulert avgjørelse. Vi anbefaler og sjekke ut "spesifikasjoner" på el-syklene du vurderer for å sjekke egenskapene vi beskriver.

Optimal rekkevidde

Optimal rekkevidde beskriver hvor langt el-sykkelen kan gå under optimale forhold, før den må lades. 

 

Vekt er viktig

El-sykkelens vekt påvirkes av blant annet av matriell og batteri. De fleste el-syklene våre veier mellom 23-26 kg (våre elektriske fatbikes er noe tyngre og veier rundt 30-35kg). 

 

Motor og motorplassering

En midtstilt krankmotor er å foretrekke da plasseringen gir sykkelen en god vektbalanse samt at den gir en jevn og god trekkraft. I tillegg er vedlikehold som skifte av dekk enklere da dette ikke innebærer at man må fjerne/flytte deler av motoren, i motsetning til hvor motoren montert på bak- eller framhjul.

 

Rammestørrelse 

De fleste syklene kommer i flere størrelser. Det er størrelsen på rammen som varierer. Din høyde vil avgjøre hvilken størrelse du trenger. Dette finner du mer informasjon om på hver enkelt produktside, du kan selvfølgelig også besøke oss i våre butikker, for å teste hvilken rammestørrelse som er perfekt for deg!

 

Ekstrautstyr og tilbehør

Det er viktgi å være klar over hva du får med på kjøpet når du velger en modell. For å vite det kan du lese på produktinfo, dersom du er usikker kontakter du oss. Du kan finne el-sykler med kurv, bagasjebrett, lys og masse mer. Vi selger ikke barnesete, men det kan enkelt monteres.

 

Les også

Slik velger du riktig sykkel: elsykkel

Slik velger du riktig sykkel: elektrisk fatbike

Slik bruker du din nye elsykkel

Reparasjon av elsykkel