TERRENG ELSYKKEL

Elektriske terrengsykler passer utmerket for deg som er ute etter en utfordrende og morsom sykkelopplevelse. Som vil utfordre tøft terreng og klatre bratte bakker uten å bli helt utslitt. Du kan også sykle både raskere og lengre enn med en vanlig terrengsykkel. Gjennom å få assistanse fra motoren sparer du energi og åpner opp mulighetene for nye utfordringer.

Hva ER en elektrisk terrengsykkel?

Elektriske terrengsykler kalles også elektriske MTB (mountain bike) eller e-MTB og er en type terrengsykkel som drives av en motor. Denne innovative formen for terrengsykkel har økt i popularitet de siste årene, mye takket være av den ekstra kraften og muligheten til å ta seg frem på ulike typer terreng og i utfordrende stigninger og overganger. I tillegg kan de gi ekstra boost i terreng som krever rask akselerasjon eller lengre distanser.


En elektrisk terrengsykkel består av en tradisjonell mountain bike ramme, men er også utstyr med en elektrisk motor, samt batteri, elsystem og display. Batteriet gir strøm til motoren og kan vanligvis rekke opp til flere times sykling avhengig av terrenget, syklistens vekt og valgt assistanse nivå. Hvor mye du trenger å anstrenge deg er opp til deg, du har flere assisten nivåer å velge mellom, det går fra ingen assistanse til høy assistanse hvor motoren gir mer kraft og du trenger å anstrenge deg mindre.


Dermed er elektrisk terrengsykkel perfekt for deg som vil øke din kondisjon gradvis. Du kommer uansett assistanse nivå til å trampe for egen maskin, men den ekstra kraften gjør det mer komfortabelt.
Det her er det idealet valget for deg som vil ha en tilpasningsdyktig, allsidig elsykkel til ulike formal, enten du er en erfaren syklist eller en glad amatør i løypene.

 

Vedlikehold av elektrisk terrengsykkel

En elektrisk terrengsykkel krever som regel ikke mer vedlikehold en vanlige mountain bikes. Batteriet må selvfølgelig lades regelmessig og du bør sjekke motoren og andre elektriske komponenter for å holde dem i god stand. Er modellen din utstyr med fjæringssystem kan det være greit å vedlikeholde dette slik at du kan oppnå optimal ytelse fra sykkelen.