Slik bruker du din nye elsykkel

I denne artikkelen skal vi gi deg tips og råd for å forlenge levetiden på din elsykkel. Dette kan spare deg for både tid og penger.

imagezk1wu.png

 

Før du tar elsykkelen i bruk

Det første du bør gjøre er å gjennomføre en sikkerhetssjekk av den nye elsykkelen din. En sikkerhetssjekk innebærer at du går over alle skruer/bolter og kontrollerer at disse sitter godt. 

Deretter anbefaler vi at du sjekker lufttrykket. Vi anbefaler et lufttrykk på mellom 2,8-4,5 bar (40-65 psi). Til dette kan du benytte en sykkelpumpe eller vår egne elektrisk kompressor.

Riktig lufttrykk vil redusere risikoen for punkteringer, samt øke kjørekomfort, bedre akselerasjon, klatreevne og rekkevidde.

Vi anbefaler at du benytter hjelm til sykkel. Flash sykkelhjelm og flare sykkelhjelm har innebygd blinkllys som gjør sykkelferden enda tryggere!

Vi anbefaler alle å sette seg inn i brukermanualen for sin elsykkel, der finner du masse nyttig informasjon om ditt produkt!  

Det er viktig å være klar over hvilke regler som gjelder for at en el-sykkel skal være lovlig. Da kan du sette deg inn i regelverket for elsykler.

 

Hvordan vasker jeg min elsykkel?

Det er flere deler på elsykkelen som er viktig å holde rene for å forlenge levetiden. Drivverket (kassett, gir og kjede) er en av dem. Vi anbefaler deg å rense dette en gang i måneden om sommeren, og to ganger i måneden dersom du bruker elsykkelen på vinteren.

Vi anbefaler at du starter med å skylle drivverket med vann og Zalo. Deretter kan du benytte degreaser, før du kan tørke drivverket. Etter dette må du smøre inn drivverket med sykkelolje.

Vask og rens av el-sykkel er viktig for å optimalisere levetiden, derfor har vi skrevet en artikkel om dette. Vi anbefaler deg å lese den.

 

Hvordan lagrer jeg elsykkelen min?

Vinterlagring av elsykkel: Det er anbefalt at du lagrer hele sykkelen i et tørt og romtemperert rom, i hvert fall batteriet. Vedlikeholdsladning er viktig når elsykkelen ikke er i bruk. Dette gjøres ved å fullade batteriet ca. en gang i måneden. Vi anbefaler å ikke lade over natta.

Lagring av elsykkel i sesong: Vi anbefaler og ha sykkelen i et romtemperert og tørt rom. Batteriet er nødt til å holdes unna et fuktig og varmt/kaldt klima. Vedlikeholdsladning blir ikke like aktuelt i sesong da vi regner med at elsykkelen bli brukt relativt regelmessig.

 

Hvilke komponenter må jeg vedlikeholde på min elsykkel?

Girsystemet må som nevnt vaskes, tørkes og oljes etter behov. Etterjustering av gir kan også bli en nødvendighet dersom du opplever utfordring med giring. Hvis girene hakker og ikke vil gire helt opp eller ned må man justere skruen bak på giret. Der vil du finne piler som vise hvilken vei man må skru for å justere giret opp, eller ned. Prøv deg frem til giringen fungerer som normalt igjen.

Bremseklosser på elsykkel bør sjekkes før hver sesong. Om dine er nedslitt kan du finne nye bremseklosser hos oss. For å bytte bremseklossene må du finne frem sølv splinten bak på bremsecaliperen. Denne må bøyes ned, du vil da få muligheten til å dra ut splinten. Deretter tar du enkelt ut de gamle bremseklossene, og setter inn de nye.

Luftrykk på elsykkel er noe som bør sjekkes jevnlig. Dette kan blant annet gjøres ved å klemme på dekkene. Man kan også bruke en el-kompressor som både måler luftrykket, og pumper opp til ønsket lufttrykk. Anbefalt luftrykk (bar) står på dekksiden.

 

Kan jeg bruke min elektriske sykkel i regnvær?

El-sykler kan brukes i regnvær, men bør begrenses så mye som mulig. Dersom du må bruke elsykkelen i regnværet anbefaler vi å bruke vanntett teip på koblingene mellom displayet og motoren. Dette er et utsatt sted for fuktighet.

Dersom det kommer fukt inn i displayet er det nødt til å byttes. Nytt Bewo display kan du kjøpe fra vår hjemmeside og er veldig enkelt å montere. Skru av displayet fra styret og dra ut koblingen. Sett så på det nye displayet på styret, og sett inn koblingen igjen.

 

6 råd og tips for bruk av elsykkel

  1. Ladning av elsykkel: De første 5 gangene du lader din elsykkel bør du lade den opp fra 20% til 80%. Etter dette kan du lade den helt opp til 100%. Når du skal lade kan du enkelt ta av batteriet fra sykkel og lade den inne. Ladetiden er på 6-8 timer.
  2. Etterstramming av krankarmer kan være nødvendig før hver sesong. Dette strammes enkelt ved å finne skruene på motoren og stramme de så hardt som mulig.
  3. Justere bremsene på elsykkel. For å gjøre dette må du finne de to boltene som er på bremsecaliperen. Deretter må du løsne boltene slik at caliperen blir løs. Hold så bremsehendelen inne mens du strammer til skruene. Dette skal sentrere bremsene.
  4. Kjedemåler til elsykkel er et godt verktøy for å måle slitasjen på kjede. Hvis kjede er slitt, bør det byttes.
  5. Viser ikke displayet ditt farten? Det er magneten på bakhjulet som måler farten. Pass på at den blankesiden er rettet mot sensoren som sitter på rammen. Da skal farten igjen vises på displayet
  6. Informasjon om avfallshåndtering er viktig for å håndtere avfallet på forsvarlig vis. Når det gjelder kasting av batteri og lader til våre produkter, kan det leveres til den lokale gjenvinningsstasjonen eller direkte til oss.  

 

Hvor kan jeg reparer min elsykkel?

Du kan reparer din elsykkel hos oss. Vi har et sykkelverksted i Hokksund med serviceinnstilte mekanikere som alltid ønsker å bidra. For å få sykkelen din sendt inn på verkstedet henvender du deg til vårt kundesenter eller besøker vår butikk rett utenfor Drammen. Dersom dette er langt unna kan du kontakte vår kundeservice for å bruke et lokalt sykkelverksted. Hvis det er en reklamasjon, dekker vi selvfølgelig kostandene.

Elsykler 2022 og 2023

Sjekk ut årets elsykler og våre nyheter for 2023.

Relaterte artikler elsykkel

Slik velger du riktig sykkel: elsykkel

Slik velger du riktig sykkel: elektrisk fatbike

Reparasjon av elsykkel

 

Relaterte artikler: el-sparkesykkel