Elektrisk sykkel til dame

Selv om enhver kan bruke den sykkelen som passer dem, så er det slik at sykkelindustrien produserer sykler som er basert på forskjeller mellom menn og kvinner.

Les videre og se om du er enig. Det kan være noen kroner å spare for deg som ønsker en typisk damesykkel, nemlig.

Hvordan velge elsykkel til dame

Alle kjenner til den typiske formen på damesykler hvor overrøret i rammen enten ligger lavere sammenlignet med typiske herresykler, eller så er den ikke der i det hele tatt. Da ofte kombinert med underrøret, slik som du ser på våre elsykler for dame.

For mange er dette en vanesak mer enn noe annet, og det er ingen selvfølge at enhver kvinnelig syklist ønsker en sykkel spesifikt tilpasset kvinner.


Så hva skal man egentlig vurdere etter når man skal kjøpe en elektrisk damesykkel?

 

Senket overrør for lettere innsteg og lange klær

Historisk sett kommer denne konstruksjonen av at kvinner før i tiden brukte skjørt i større grad, og da ofte mens de syklet. Et lavere innsteg skulle gjøre det enklere å bruke sykkelen, uten at skjørtet kom i veien.


Mange vil hevde at dette gjør for lettere innsteg generelt, og vi mener isåfall at denne argumentasjonen gjelder like mye for menn, som kvinner.


Om du ofte sykler i skjørt, kjole eller tunika vil en slik elsykkel også være et naturlig valg.


Elsykler er ofte tyngre enn vanlige sykler, og enkelte vil oppleve det som tryggere med et lavt innsteg for å gå av og på sykkelen. Tatt i betraktning av sykkelens størrelse, vil dette være en faktor som kan optimalisere din opplevelse av å ta i bruk sykkelen.

 

Styret: bredde og lengde fra sittestilling

Menn er generelt litt bredere over skuldrene, og dette er en av de anatomiske ulikhetene som utgjør en viktig forskjell ved valg av elsykkel.
Du bør vurdere bredden på styret, og også lengden fra sittestilling til styret, en annen anatomisk ulikhet som skiller herre- fra damesykler.

 

Sittestilling

En typisk damesykkel er oftere designet for en mer behagelig sittestiling, for at du på komfortabelt vis kan ta deg fra A til B.
En typisk herresykkel vil oftere være innstilt for rask og mindre komfortabel transport fra A, til Å.
For den optimale komforten ved sittestilling, vil også pedalene ligge noe lenger fremover i forhold til setet, for at du skal få strakt ut dine bein på et mer naturlig vis.

 

Setet

Skal du sykle fort, trenger du et aerodynamisk og lett sete, uavhengig av om du står eller sitter på toalettet.
For økt komfort vil et bredere og mykere sete være det åpenbare valget, og det finner du på alle våre typiske damesykler.

 

Kurv til elsykkel

Veldig praktisk til å ha ting i, når du ikke ønsker å sykle med sekk, eller dersom du ikke har bagasjebrett på sykkelen.
Vi mener fremdeles at dette ikke kun er forbeholdt kvinner, men med samme argumentasjon for at kvinner oftere går i skjørt enn menn, kan det også tenkes at de oftere sykler i penere tøy enn det herrene ofte gjør.
Våre elsykler leveres med kurv som tilleggsprodukt, og er du usikker så ta gjerne kontakt.

Tilleggsutstyr

Du må også vurdere om du har behov for annet tilbehør til din elsykkel.
Her er forslag til nyttig ekstrautstyr:
Ringeklokke
Lydhorn
For- og bakskjerm
Sykkellås
Vanntett mobilholder
Sykkelbag/veske

Vi vil naturligvis anbefale at du også bruker hjelm når du sykler. 

Relaterte artikler: el-sykkel

Relaterte artikler: el-sparkesykkel