ELSYKKEL DAME

Våre elektriske sykler for damer har lavere innsteg for økt komfort, moderne design, kraftig motor og god rekkevidde. Velg en modell fra Momas, Avelo eller Giant, og du får en moderne, høykvalitets og prisgunstig elektrisk sykkel som tar deg like godt på landeveien som i byen. I tillegg er de utrolig praktiske og det perfekte miljøvennlige alternativet.

Hva kjennetegner en elsykkel for damer?

Damesykler har noen spesifikke egenskaper som skiller dem fra herresykler.

Rammedesignet er mer tilpasset kvinners anatomi, noe som for eksempel innebærer lavere innsteg og mindre total rammestørrelse.
Setet er vanligvis litt bredere for å passe kvinnelige sitteben og gi en behagelig kjøreopplevelse. Det er viktig at setet er justerbart for å kunne tilpasses individuelle preferanser.
Styret på en damecykel kan være litt bredere og ha en annen form enn på herremodeller. Dette gir en mer ergonomisk sittestilling under kjøreturen.
Lavere vekt. For å lette håndteringen og manøvreringen kan damesykler være litt lettere enn herremodeller.

 

Hvorfor har vi midtmontert krankmotor på våre elektriske sykler?

Vi har valgt å tilby elektriske sykler med midtmonterte krankmotorer. Plasseringen av motoren påvirker nemlig kjøreopplevelsen og ytelsen, som vi beskriver nedenfor.

Motor montert på forhjulet. Noen elektriske sykler har motoren plassert i forhjulet, noe som kalles forhjulsdrift. Denne plasseringen gir jevn kraftfordeling og gjør det enkelt å installere eller bytte ut motoren, men den gjør også styret litt tyngre og påvirker forhjulets grep på veien.

Motor montert på bakhjulet. Når motoren er plassert på bakhjulet, kalles det bakhjulsdrift. Her gir motoren ekstra kraft til bakhjulet, noe som kan gi en mer naturlig følelse av å tråkke og bedre veigrep. Men akkurat som med forhjulsdrevende sykler, kan denne plasseringen påvirke vektfordelingen og gjøre sykkelen litt tyngre bak.

Midtmontert motor. Å plassere motoren i midten av rammen, vanligvis nær kranken eller pedalene, lar motoren dra nytte av syklistens egen kraft ved tråkking og tilbyr en mer naturlig kjøreopplevelse. Denne typen motor kan være mer avansert og gi en mer effektiv kraftfordeling, men installasjon og vedlikehold kan være mer komplisert enn de to andre alternativene. (Våre sykler leveres med ferdigmontert motor, så installasjon er ikke noe du trenger å bekymre deg for.)

 

Hvilken elsykkel burde jeg velge?


Alt handler selvfølgelig om personlig smak, samt hva du har tenkt å bruke elsykkelen til. Derfor tilbyr vi et bredt utvalg av modeller, slik at du kan finne den som passer deg best.

For hverdagspendleren anbefaler vi en smidig elsykkel utstyrt med bagasjebrett, lys og skjermer, som gjør den enda mer praktisk.