Hva er IP-sertifisering?

Denne artikkelen går nærmere inn på hvordan IP-sertifisering fungerer og forklarer hvor vanntett produktet egentlig er.

IP står for Ingress Protection og IP-systemet er en global standard for klassifisering av et produkts beskyttelse mot inntrenging av faste gjenstander og vann. IP-sertifiseringen har som formål og gi forbrukeren mer detaljert informasjon om i hvilken grad produktet er beskyttet mot vanninntregning.

 

Vanntett el-sparkesykkel?

IP-graden består av to siffer. Det første sifferet angir beskyttelsesnivået mot faste gjenstander, for eksempel støv. Det blir vurdert fra 0 (ingen beskyttelse) til 6 (ingen inntrenging av støv)

Det andre sifferet rangerer beskyttelsesnivået mot væsker og er vurdert på en skala fra 0 (ingen beskyttelse) til 9 (varmt vann under høytrykk fra forskjellige vinkler.)

Merk: har du skader på produktet vil dette påvirke beskyttelsesnivået mot støv og vann.

 

El-sparkesykkel i Norge

I Norge har vi alt slags vær, og det kan endres raskt. Om du har tenkt å bruke produktet regelmessig (også når det regner) er dette noe du bør tenke på før kjøp. Dersom du har kjøpt en el-sparkesykkel med IP-sertifisering er du også nødt til å jevnlig sjekke for skader på produktet.

Ønsker du å lese enda mer om IP-sertifisering kan du klikke deg inn på International Electrotechnical Commission.

Dersom du lurer på noe annent vedrørende vår bedrift og våre produkter kan du gjerne sjekke våre svar på våre oftest stilte spørsmål.