Elsykkel test 2023

Her kan du lese de ulike testene som er gjort på våre sykler, og få et innblikk i hva testerne har sett etter og hva de syntes. Les videre for å få med deg innholdet i testene, og hvem som har utført dem. 

Tekguide.no - Momas Jason


I sin El sykkel Best i test 2023 har Tekguiden rangert Momas Jason som den aller beste el sykkelen på markedet.

Før vi skriver hva som er så bra med den, lister vi kriteriene for deres test:

  • Kvalitet (type sykkel, materialer)
  • Batteri (levetid, ladetid)
  • Motor (styrke, rekkevidde)

Tekguide syntes Momas Jason er en svært solid sykkel, med en justerbar dempergaffel og en lett aluminiumsramme for tilpasset komfort under bruk.

I oppoverbakker drar den deg lett opp med 250 watts motor og et batteri som leverer 504 Wh, og du vil føle at du får akkurat den hjelpen du trenger for å slippe å slite deg ut. Med hydrauliske skivebremser er trygghet og sikkerhet ivaretatt også i nedoverbakker. 

Med 8 gir kan du justere motstanden etter kjøreforholdene, og det flotte LCD-displayet gir deg oversikt over hvor fort du kjører og hvor mye batteri du har igjen, blant annet.

Med 27,5 tommer dekk vil du også oppleve at sykkelen ruller godt - spesielt i ulendt terreng.

Når det gjelder rekkeviddene, vil Momas Jason kunne ta deg langt - hele 80 – 100 kilometer avhengig av forholdene. Den vil med andre ord la deg tilbakelegge lange turer før du eventuelt må lade batteriet, og du trenger heller ikke tenke for ofte på å lade i hverdagen selv om du bare kjører korte turer.

Til testen

Loading image...

Dagbladet 2023 - Momas Ultimate

"Ultimate er en sykkel som kan brukes til det meste; by, grusvei og sti. Sti er den kanskje ikke helt optimal til, men den er uansett testens potet. Motoren er svært sterk; 110 Nm. Kun søster Eywa kan måle seg i denne testen. Ultimate har, ved siden av søster Eywa, testens største batterikapasitet på 720 kWh. Ikke mange sykler på markedet overgår dette, om noen. En såpass mengde kWh skulle borge for færre ladinger eller lengre turer med god hjelp. Bare husk på at sterkere motor bruker mer strøm (om du har satt den på full guffe)."

Pluss Minus
Mye sykkel for penga Vi oppdaget lite negativt
Sterk motor  
Stort batteri  
Pent design  
Gode bremser  
Rimelig pris i forhold til hva man får  
Bra computer  

 

Til testen (+artikel)

Loading image...

Dagbladet 2023 – Momas Eywa

"Motoren er på hele 110 Nm, som jo er nesten dobbelt så mye som Biltemas sykkel. Her mangler det altså ikke på kreftene, og det gjelder å passe litt på om du tråkker til på høyeste kraftnivå.

Det suger mye batteri og på denne sykkelen er det greit. Batteriet er nemlig på hele 720 Wh som er noe av det største man får på en elsykkel i dagens marked (større kommer sikkert).

Stort batteri er tyngre, og Eywa veier to kilo mer enn Biltemas sykkel.
Ellers medfølger bagasjebrett, skjermer, lykter og en flott sykkelcomputer."

Pluss Minus
Kraftig motor Lite negativt
Stort batteri  
Fint design  
Norsk merke  

Til testen (+artikel)

 

Loading image...