Slik bruker du din nye el-sparkesykkel

På lagerførte varer er det vanligvis 1-3 dagers leveringstid. Når el-sparkesykkelen er levert hos deg er det viktig at du kontrollerer produktet. 

El-sparkesykkel og sikkerhet

Det første du bør gjøre er å gjennomføre en sikkerhetssjekk av den nye el-sparkesykkelen din. En sikkerhetssjekk innebærer at du går over alle skruer/bolter og kontrollerer at disse sitter godt. Deretter anbefaler vi at du sjekker lufttrykket. Vi anbefaler et lufttrykk på mellom 3,4 – 4 bar (50-60 psi). Til dette kan du benytte en sykkelpumpe eller en el-kompressor.

Riktig lufttrykk vil redusere risikoen for punkteringer, samt øke kjørekomfort, bedre akselerasjon, klatreevne og rekkevidde. Dette gjelder naturligvis ikke punkteringsfrie dekk. 

Vi anbefaler også at du bruker hjelm

 

Jevnlig vedlikehold av el-sparkesykkelen din

  1. Sjekk lufttrykket (lufttrykk bør være 3,4 – 4 bar / 50-60 psi)
  2. Skruer og muttere sjekkes jevnlig og etterstrammes ved behov.
  3. Kontrollere bremser
  4. Kontrollere foldemekanismen
  5. Vask el-sparkesykkelen jevnlig med en fuktig klut
  6. Benytt WD 40 på bevegelige deler, bolter o.l

Dersom du har brukt produktet utendørs etter veier og gangveier har blitt saltet, er det ekstremt viktig å bruke «salt remover», eller tilsvarende produkter for å hindre at produktet korroderer, men merk at skader som følge av salt ikke dekkes av garantien.

IP Sertifisering

Flertallet av el-sparkesyklene er IP sertifisert. Selv om el-sparkesykkelen er IP sertifisert så anbefaler vi at du unngår vanndammer og kraftig regn. Dersom el-sparkesykkelen din får en ytre skade i form av sprekker eller lignende vil dette påvirke produktets vannresistens. 

IP sertifisering er en internasjonal standard som klassifiserer el-sparkesykkelens beskyttelse mot faste gjenstander (for eksempel støv) og vann. Eksempelvis er en IP sertifisering på 56 spesialtilpasset nordiske forhold, og passer perfekt for vårt klima. Merk at vi ikke anbefaler bruk av el-sparkesykkelen på vinterstid da veisalt kan medføre uopprettelig skade på el-sparkesykkelen og ikke er dekket av vår garanti. 

 

 

 

 

 

 

Lagring av el-sparkesykkelen

Ved lagring av el-sparkesykkelen over lengre tid, så er det viktig at du:

  1. Oppbevarer den på et tørt sted som holder temperatur mellom 5 og 25 grader
  2. Unngå at batteriet går under 10%
  3. Vedlikeholdslade batteriet minimum 1 gang i måneden

 

 

Relaterte artikler

Slik velger du riktig el-sparkesykkel

Reparasjon av din el-sparkesykkel

 

Relaterte artikler el-sykkel

Slik velger du riktig sykkel: el-sykkel

Slik velger du riktig sykkel: elektrisk fatbike

Slik bruker du din nye el-sykkel

Reparasjon av el-sykkel